Tuesday, September 15, 2009

Snabb middag; pasta med skinksås

Spagetti
Skinka (redan tärnad är enklast)
Vetemjöl
Mjölk
  1. Koka upp saltat vatten och ta fram skinkan ur frysen (behövs ej tinas)
  2. Lägg i spagettin i vattnet och bryna skinkan
  3. Häll mjölk i en liten skål och vispa ner lite vetemjöl i taget (så att det inte ska klumpa sig). Tar man förmycket mjöl kan det smaka mjöl, två rågade matskedar ungefär brukar duga.
  4. Häll på den mängd mjölk du vill ha på skinkan (stäng av plattan först för att undvika att det bränns)
  5. Låt det sjuda (nästan koka) och häll på mjölk/mjölblandningen
  6. När pastan kokat klart och såsen fått den tjocklek du vill ha den är det klart!


Prova dig fram.. Tåls att ätas fler gånger ;)

För mer smak, krydda med valfritt (bara salt passar bäst) eller stek skinkan i lite smör. Smöret kan hjälpa med att göra såsen tjockare.

0 comments: