Skinka (redan tärnad är enklast)
Vetemjöl
Mjölk
- Koka upp saltat vatten och ta fram skinkan ur frysen (behövs ej tinas)
- Lägg i spagettin i vattnet och bryna skinkan
- Häll mjölk i en liten skål och vispa ner lite vetemjöl i taget (så att det inte ska klumpa sig). Tar man förmycket mjöl kan det smaka mjöl, två rågade matskedar ungefär brukar duga.
- Häll på den mängd mjölk du vill ha på skinkan (stäng av plattan först för att undvika att det bränns)
- Låt det sjuda (nästan koka) och häll på mjölk/mjölblandningen
- När pastan kokat klart och såsen fått den tjocklek du vill ha den är det klart!
Prova dig fram.. Tåls att ätas fler gånger ;)
För mer smak, krydda med valfritt (bara salt passar bäst) eller stek skinkan i lite smör. Smöret kan hjälpa med att göra såsen tjockare.
0 comments:
Post a Comment